Projects

Artravel cover
Villa N
2015
 

Category: Built

New development of 5 bedroom family villa - Liguria, Italy

 

The villa plays with the cultural landscape of the Ligurian terraces. This house is composed of two half subterranean volumes arranged on a single floor, following the morphology of the ground. The green roof contributes to the harmonic insertion into the landscape and minimizes  the visual impact of the building

Winner: The Plan Award 2017_Category: Villa
Winner: Design Competition: Live outside the box 2015

Winner: Build Award 2017: Best International Interior Design Studio - Germany 

Winner: Build Award 2017: Housing Development Project of the Year 2017

Awarded: CID Award 2017: Special Recognition International
Awarded: Top 20 architectures 2016 on Archilover
Shortlisted: Kitchen Design Special Contest_The Plan 2018
Longlisted: WAN AWARD House of the year 2016
Winner: Lego model by Robert Turner: Brickworld 2016_Best small building
 
 
Villa M
2018

 

Category: Built

New development of family villa in Ospedaletti, Liguria, Italy

 

The 5 bedroom villa is designed as an L shape pavilion with a central courtyard dividing the living space from the sleeping area. With   an access and parking from above the entrance is located onto the fully glazed courtyard which bring natural light deep into the floor  plan of the living area. Each room of the house offers fantastic views over the gulf and have direct access to an outside terrace and the large infinity pool.   

Shortlisted: Kitchen Design Special Contest_The Plan 2019
 
Villa 2G
2016

 

Category: In Construction

New development of town house villa in Diano Marina, Liguria, Italy

 

3 bedroom villa composed on two floors with the focus on the open plan living and outside patio overlooking the sea and opening to the garden, embedded into the Mediterranean landscape.

Extension H
2015
 

Category: In Construction

Project of a subterranean house extension of a family house in Rezzo, Liguria, Italy

A new entrance  with a feature staircase build within an existing restored shed leads to a subterranean house extension - a new living space for the old mansion which is connected below ground with a glass roof corridor. The space is characterized by natural light of new picture frame windows which are positioned carefully to capture versatile views into the landscape. Local materials like stone, timber and slate roof tiles contribute to the insertion into the natural environment.

 

Stranda Cabins
2016

 

Category: Built

Minimal cabins in Stranda, Norway

 

Stranda Ski Cabin are a series of Compact cabins which are produced offsite, turnkey delivery with fixed fittings and installed on poles. Overlooking the fantastic ski resort of Stranda they are designed with minimal external dimensions while maximising the internal layout with smart and flexible solutions.
 

Pool terrace G
2017
 

Category: Built

Pool restyling, Italy

 

The project Pool terrace G shows a transformation of an existing Pool, which structure has been radical amended to maximize the quality of the space. A new organic layout fits harmonically into the terrace. The white stone of the terrace is designed as an urban beach which extents into the water creating a low level surface which invites to lay down and relax. The infinity edge with a 3m high  water cascade creates a liaison between the pool and the sea.
    

 

 

Boutique del mare
2015
 

Category: Built

Shop refurbishment - Alassio, Liguria, Italy

 

Boutique del mare plays with theatrical effects bringing "on stage“ products of the Mediterranean sea for an exclusive fish shop in  Alassio. The dark interior and accentuated lighting allows the focus entirely on the fresh seafood on display.

Giordano_Frutta & Verdura
2016

 

Category: Built

Shop design in Andora, Liguria, Italy

 

New shop fit out and design of a biological Km Zero Fruit and Vegetable shop in Andora. The concept is " Eat healthy, Feel well. " Ply wood fit outs are the base to the natural ingredients which colour the scenery.

 

 

Villa B
2015

 

Category: Built

Full refurbishment of family house in Düsseldorf, NRW, Germany

 

Refurbishment and rearrangement of 150sqm house build in the early 70ties. A generous entrance leads into the large living area which opens to the adjacent terrace overlooking the fields and woods. The new family kitchen is relocated in the original winter garden of the house becoming the heart of the home. 

Isola Lunga
2017
 

Category: Built

Apartment refurbishment - Dolcedo, Liguria, Italy

 

The design emphasizes the existing character of the apartment by highlighting the rich materials as existing stone walls and timber ceiling. A new gallery in steel and timber with a steel stair and zen garden converts the space into a timeless home.

Casa G
2016
 

Category: Built

Interior design and fit out - Andora, Liguria, Italy

 

The apartment is characterized by dynamic qualities of space, natural light, air flow and solar access. This architectural design boasts premium contemporary fittings, fixtures, and materials achieving an aesthetically appealing highly comfortable, yet essentially minimalist style. The contemporary look and modern edge of the family apartment is completed with classic design elements and furniture.

 

Casa P
2015


Category: Built

Full refurbishment of private apartment  -

Andora, Liguria, Italy

 

Rearrangement and restructuring of a 100 sqm apartment  from the early 70ties into an efficient and modern flat, maximizing the spaces and natural light. A new spacious living area is opening up to the new kitchen. Separated by generous sliding glass doors the spaces are illuminated from opposite sides. The old bathroom layout has been redesigned to two new bathrooms, the main bathroom and one en-suite bathroom to the master bedroom. Storage spaces have been maximized with bespoke build in furniture. A new laundry has been created within a build in wardrobe.

RDP
2018

 

Category: Built - 1 Phase

Restaurant design in Alassio, Liguria, Italy

RDP is a historical fine dining restaurant with beach club.The project is inspired to create a Mediterranean atmosphere with simple but elegant spaces using a timeless and classy design where the sea is the protagonist and the history of  the place is embraced.

 

1/3
Design Lab
2017
 

Category: Built

Design lab in Liguria, Italy

 

Design Lab is a creative studio with new offices, show rooms, break out areas and conferences spaces for architects, designer and builder to exchange innovate ideas and concepts to improve construction technologies.

 

 

1/4
Villa G
2017

 

Category: Starting on site

New  family villa in Andora, Italy

2 bedroom villa composed of one floor inserted into an existing olive grove with views into the Ligurian hillside.

 

Villa MM
2018
 

Category: In Approval process

New development in Imperia, Liguria, Italy

 

3 bedroom villa composed of one floors with the focus on the open plan living and outside patio overlooking the sea and opening to the garden, embedded into the Mediterranean landscape.

 

 

Cala R Beach Club
2018
 

Category: Design

New development in Sardinia, Italy

 

Cala R Beach Club is a project in Gallura, North Sardinia. Facing the sea the club offers new facilities including a Beach bar, Restaurant, Lounge bar and a series of swimming pools for day and night activities.
Using an organic shape, the entire structure of the proposal is designed to be lightweight in natural timber without concrete or
masonory to have a soft impact onto the beautiful surrounding landscape.

Part of the development are also new sport facilities.

 

 

1/5
Villa A1
2017

Category: Design

Initial Design for one of three holiday houses on the Cyclades Island, Greece

The villa of ca. 300sqm is composed by a generous Open plan living area with adjacent Terrace and Garden extending over the sea, a Master suite connected to the main house and four separate Guest houses. The volumes are inserted into the landscape and keep the slope line of the existing land.

 

Villa A2
2018

Category: In Approval process

Initial Design for the second of three holiday houses on the Cyclades Island, Greece

The villa of ca. 250sqm is composed by a generous Open plan living area with adjacent Terrace and Garden extending over the sea, a Master suite connected to the main house and four separate Guest houses. The volumes are inserted into the landscape and keep the slope line of the existing land.

 

Villa H1 e H2
2017

Category: In Approval process

New development of 2 houses in Diano Marina, Liguria

Initial Sketches for two holiday villas of ca. 145  e 90 sqm situated in the Ligurian hills overlooking the gulf of Diano Marina

 

Villa P
2017

Category: Design

New development in Liguria, Italy

Design sketch of a new family house in Liguria overlooking the sea.

 

Villa E
2016

 

Category: Design

New  family villa in Pomos, Cyprus

4 bedroom villa composed on two floors. Because of very high temperate the design focuses on various shaded outside areas and patios overlooking the sea and opening to the garden, embedded into the surrounding landscape.

 

Hotel t
wellness and spa
2016

 

Category: Design

Development of Hotel extension in Liguria, Italy

 

Hotel T Wellness & Spa is a project of a hotel extension over 3 floors with a new entrance hall, indoor and outdoor pool within a
new urban courtyard on groundfloor and new luxury garden suites on the upper floors with private outside jacuzzi.

The new Courtyard will be used all year round with new hotel facilities and activities.

Villa s
2016

 

Category: Design

Restaurant design in Alassio, Liguria, Italy

New restaurant fit out and design of a new external pavilion as an extension of the internal space situated on the main promenade facing the beach and sea. The design is an interpretation of old shipyards and gives the fish restaurant its name.

 

the shipyard
2016

 

Category: Design

Restaurant design in Alassio, Liguria, Italy

New restaurant fit out and design of a new external pavilion as an extension of the internal space situated on the main promenade facing the beach and sea. The design is an interpretation of old shipyards and gives the fish restaurant its name.

 

Giordano Hadamik Architects / ITALY - T 0039 320 1865244 / GERMANY - T 0049 203 74899016 / F 0049 203 741203 /  gha@gmx.co.uk / © All Rights Reserved